25 éves a Turck Hungary Kft.!

Pontosan ma 25 éve jegyezték be Magyarországon a Turck Hungary Kft-t. Ezen alkalomból Krisztik László operatív igazgató emlékszik vissza, aki már a kezdetek óta a Turck Hungary Kft. oszlopos tagja.

,,Számomra ez többet jelent, mint munkában eltöltött 25 évet. 1998 - alkalmazásom éve – pár hónappal a TURCK leányvállalatának hivatalos magyarországi bejegyzését követte.  

Ébner Gyula lelkiismeretes vezetésével, maroknyi csapattal és nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat a munkába. Ebben számomra is ösztönzőleg hatott a hajdani alapító tulajdonosok, Hans és Werner Turck urak budapesti 1998-as látogatása, amely során őszinte és barátságos tulajdonosokat, valamint egy családias hangulatú, multinacionális céget ismerhettem meg. Inspiráló volt első kézből információt kapni a TURCK 1965-ös megalapításának körülményeiről, élményeiről, rövid és hosszú távú stratégiájáról. Röviden a TURCK ars poetica-ról: minőség a termékekben, elhivatottság és lojalitás a mindennapi tevékenységekben.  

Ahogy a Turck első gyártmányai között a gyújtószikramentes leválasztó jelent meg, úgy kezdetben Magyarországon is elsősorban a folyamatirányításban vált ismertté a cég. Köszönhetően olyan innovációknak, mint az uprox szenzor – ami a világ első vasmag nélküli faktor 1-es induktív érzékelője - folyamatosan a gyártásautomatizálásban is ismertebbek lettünk. Mára számtalan példát említhetnénk a TURCK gazdag portfóliójából: szenzortechnika, interfésztechnika, biztonságtechnika, busztechnika. A TURCK lépést tart a technológiák és trendek kihívásaival is: PLC, HMI, cloud - csak néhány címszó az elmúlt évtized fejlesztési irányaiból. Talán mindennél többet mond jelmondatunk: az érzékelőtől a felhőig, mindent egy helyről. A TURCK az automatizálás világában olyan szereplő, aki nemcsak egyedi eszközöket, hanem kész megoldásokat is kínál partnereinek. 

Az elmúlt hosszú évek alatt számos területen szereztem tapasztalatot: mérnöki és üzletkötői szaktanácsadás, széleskörű adminisztratív feladatok ellátása, műszaki igazgatói, operatív igazgatói tevékenység. 25 év során számtalan élmény ért: pozitív és negatív egyaránt. Voltak könnyebb és nehezebb időszakok. Mindig egy cél lebegett a szemem előtt: a TURCK-ba vetett feltétlen bizalom és hit. Mert hit és meggyőződés nélkül a mindennapi élet kihívásait és nehézségeit is nehéz teljesíteni és leküzdeni.  

A 2016-os év mérföldkő volt a TURCK Magyarország életében. Világos és előremutató vízióval felvértezve új vezető került a cég élére: Estók Tibor ügyvezető személyében. Az idő őt igazolta: évről-évre számottevő bevétel növekedés, létszámfejlesztés, immateriális javak bővülése, egyre erőteljesebb piaci jelenlét. 

Büszkén jelenthetjük ki, hogy 2021-ben a TURCK Magyarországon bekerült a több mint egymilliárd forint forgalmat megvalósítók klubjába.  

Napi munkámmal és sokéves tapasztalatommal a továbbiakban is hozzá szeretnék járulni a TURCK töretlen fejlődéséhez és sikeréhez. 

Gondolataimat Vörösmarty Mihály soraival zárom:’’ Az idő kifizetett bennünket a múltért. Ami ezen túl van, az új számvetést kíván.’’  "

Select Country

Turck worldwide

to top