Codesys

A Codesys a vezető gyártótól független automatizálási szoftver. A felhasználók a világ minden tájáról a Codesys segítségével hoznak létre vezérlőprogramokat az automatizálási rendszerek számára, a használt hálózati protokolltól függetlenül.

Képernőykép egy programozási felületről a Codesys automatizálási programból

A Codesys beállításaiban már elérhető szabványos könyvtárak mellett a Turck saját könyvtárakkal és funkcióblokkokkal támogatja a felhasználókat az IO-Link és a Turck BL ident® RFID rendszer számára

Nyílt rendszer

A nagy vezérlőgyártók programozási környezeteitől eltérően a szoftver független az automatizálási platformot használó több mint 400 hardvergyártótól. A különböző gyártók eszközeinek és rendszereinek nyitottsága és átjárhatósága tehát a program alapvető jellemzője. Világszerte egyre több felhasználó értékeli ezt a megközelítést és megoldásaival megerősíti a rendszer egészét.

Az IEC 61131-3 biztosítja az átjárhatóságot 

A szoftver megfelel az IEC 61131-3 PLC programozására vonatkozó nemzetközi szabványnak, amely viszont garantálja a Codesys programok kompatibilitását más szabványosított eszközökkel. A Codesys programozása olyan programozási nyelveken alapul, mint az AWL, ST, FUP és mások, ami biztosítja a zökkenőmentes kommunikációt más eszközökkel és rendszerekkel.

Határtalan

A Codesys lehetővé teszi a különböző terepi buszok/Ethernet protokollok használatát egy automatizálási rendszerben. Amikor a felhasználók a Profinet és az EtherNet/IP vagy az EtherCAT kombinációjával hoznak létre alkalmazásokat, akkor a szoftver nyitottsága nagy előnyt jelent.

Select Country

Turck worldwide

to top