IO-Link

Mi az IO-Link?

Ma már egyre több érzékelőt és aktuátort látnak el mikroprocesszorral, amit például a vezérlések kijelzésére, paraméterezésre, vagy a konfigurációs adatok tárolására használnak fel. Éppen ezért a következő nyilvánvaló lépés a szabványos bináris interfészek okozta szűk keresztmetszet leküzdése, és további funkciók központi elérési lehetőségének megteremtése az automatizálási rendszer részére.

IO-Link rendszer áttekintése - kattintson a nagyításhoz -

Ebből a célból az automatizálási területen munkálkodó számos jól ismert gyártó összefogott, és kifejlesztettek egy fieldbus-tól független kommunikációs interfészt az érzékelők és aktuátorok részére:
IO-Link. A fejlesztés során az elsődleges cél a meglévő technológiákkal való kompatibilitás megteremtése volt, hogy garantálni lehessen a korábbi befektetések megőrzését.

Technológia

Az IO-Link az érzékelő/aktuátor és az interfész modul közötti pont-pont kapcsolaton alapul. Égészen mostanáig a bináris kapcsolatot arra használták, hogy kapcsolási információt vigyenek át, azonban az IO-Link most lehetővé teszi két byte átvitelét, normál esetben 2 ms-os ciklusban, egyesítve a kapcsolási státuszt az adatfolyammal. A mért értéken túl más adatokat is át lehet vinni, például paramétereket, vagy diagnosztikai üzeneteket. Lehetővé teszi a kommunikációt az érzékelőkkel és aktuátorokkal egészen a „last meter”-ig az univerzális kommunikáció létrehozása érdekében.

IO-Link is opening the door to Industrial Internet of Things

Select Country

Turck worldwide

to top