ELŐNYÖK

PROFINET hálózati topológia (Kattintson a képre a nagyításhoz!)

Rugalmas hálózati topológia

A Turck PROFINET I/O készülékei beépített switch-et tartalmaznak, és akár lineáris struktúrákban is alkalmazható, mint például a klasszikus terepi buszrendszerek.

Ezen túlmenően a PROFINET szintén támogatja a standard Ethernet topológiákat is, úgy mint csillag, fa, és gyűrű struktúrákat. Ilyen módon a hálózati telepítés könnyen adaptálható a gép és az üzem topológiájához. Csillag, vagy fa struktúra esetén külső switch-et kell használni, amivel javítható a teljes rendszer teljesítménye.

Gyors indítás (Fast Start-up)

A gyors indítás lecsökkenti az időt valamely I/O készülék tápellátásának bekapcsolása és az I/O kontrollerrel történő kapcsolat felépülése között. A gyors indítást a PROFINET határozza meg, általában ez kevesebb, mint 500 ms. A Turck TBEN-L sorozatból származó I/O moduljai szintén képesek akár 150 ms-os indítási időre is.

Az I/O készülékek gyors csatlakoztatása különösen fontos, hogy szerszámcsere alkalmazásoknál csökkenjenek a várakozási idők. Ily módon a gyártási ütemidő és a termelékenység fokozható.

Kibővített diagnosztika

PROFINET hálózatokban diagnosztikai funkciók céljára rendelkezésre állnak a szokásos IT funkciók és protokollok, mint például a HTTP és SNMP (simple network management protocol). Az SNMP protokoll képezi, többek között, a PROFINET topológia szkennelés alapját. Ezzel a teljes hálózati struktúrát online ki lehet olvasni és grafikusan meg lehet jeleníteni.

A Turck által szállított összes multiprotokoll Ethernet gateway és I/O modul web szerverrel van ellátva. A web szerver statisztikát készít és beállításokat ad meg azon túl, hogy a hibák tárolására szolgáló memóriaterületen diagnosztikai adatokat jelenít meg tisztán szöveges formában az Ethernet porton keresztül.

     

Már bizonyított műszaki tervezés

Azért, hogy a hagyományos PROFIBUS is használható legyen, a rendszerkonfiguráció nagy részben megmaradt PROFINET-en is. Ezzel a koncepcióval a PROFINET egy rendkívül kifinomult, felhasználóbarát műszaki tervezést biztosít más Ethernet protokollokkal összehasonlítva. Az új GSDML konfigurációs fájlok az XML szabványon alapulnak, fejlett struktúrákat és új funkciókat tesznek lehetővé. Továbbá, a webszerver konfigurációs eszköz még inkább fontossá válik. Így például be lehet konfigurálni az Ethernet portokat, vagy hozzá lehet rendelni PROFINET nevet.

Select Country

Turck worldwide

to top