ELŐNYÖK

Icon modularity

Decentralizált biztonság a következetes modularizáció érdekében

A PROFIsafe-fel működő, hibrid TBPN és a CIP-safety-vel működő TBIP biztonsági I/O-modulok előnye, hogy önálló biztonsági vezérlésre képesek, ami kihasználható a biztonsági funkciók előzetes programozására és offline tesztelésére. Ezáltal a biztonsági alkalmazások könnyebben reprodukálhatók, az üzembehelyezés folyamata pedig jelentősen felgyorsul. Az élő működés során a központi vezérlés átveheti a rendszer irányítását biztonsági Etherneten keresztül. 

Passzív biztonság 

A decentralizált biztonság passzívan is kialakítható. Ami csak annyit biztosít, hogy a feszültség le legyen kapcsolva az aktuátorokról kritikus helyzetekben (vagy veszélyhelyzetben). E célból az I/O-csoportokban az érzékelők tápfeszültsége (V1) galvanikusan el van különítve az aktuátor tápfeszültségétől (V2). A Turck kínálatában megtalálható a TBSB biztonsági doboz, mely biztonságos módon lekapcsolja a V2-feszültséget a mögé kapcsolt modulokról. A Turck minden I/O-eszközében – beleértve az IP67-es IO-Link mastert is – el van különítve egymástól a V1 és a V2. A passzív biztonsági eszközök viszonylag olcsók, mégis rendelkeznek a decentralizált architektúrák előnyeivel. 

Icon for low costs

Multiprotokollos biztonsági vezérlők központi telepítéshez

Központi telepítésre a Turck a Banner Engineering által gyártott SC10, SC26 és XS26 biztonsági vezérlőket kínálja. Mindhárom eszköz használható slave-ként PROFINET-, Modbus TCP- vagy Ethernet/IP-hálózatban. Ami azt jelenti, hogy a felhasználó mindig ugyanazt a biztonsági alkalmazást használhatja, tekintet nélkül arra, hogy melyik piacra is szánja a gyártóberendezést vagy gépet. 

Az SC10 vezérlő a soros ISD biztonsági protokollal rendelkezik. Az ISD lehetővé teszi akár 32 db eszköz felfűzését. Az ISD-protokoll 24 V feszültségre van modulálva. A kapcsolási állapotokra és a biztonsági érzékelők diagnosztikájára vonatkozó információk a vezérlésen keresztül férhetők hozzá.

Az XS26-vezérlés könnyen bővíthető

A központi biztonsági vezérlők további előnye, hogy könnyen bővíthetők. Ha a vezérlés minden bemenete és/vagy kimenete foglalt, az XS26-on a csatlakozások számát könnyen lehet bővíteni kiegészítő modulokkal. Akár nyolc kiegészítő elem (bemeneti, kimeneti, OSSD- vagy relémodul) is hozzáadható.

Az intuitív szoftver lehetővé teszi a biztonsági programozást drag-and-drop módszerrel

A Banner biztonsági vezérlőjéhez ingyenesen elérhető szoftver ad egy egyszerű grafikus interfészt, amelynek segítségével a biztonsági alkalmazások konfigurálhatók és szimulálhatók és számos export lehetőséget is nyújtanak dokumentációs célra. A programok másolhatók és USB-pendrive-val áttehetők másik vezérlésekre.

Screenshot of a safety controller software

A Banner Engineering biztonsági vezérlő szoftverei programkód írása nélkül is lehetővé teszik a biztonsági programozást.

Select Country

Turck worldwide

to top