RFID

RFID megoldások a gyártásban és a logisztikában

A bejövő és a kimenő áruk teljeskörű nyomonkövetése, amely automatikusan megerősíti, hogy a tervezett anyagokat és eszközöket a termelésben használják, vagy a hozzáférési pontok fokozott biztonságot nyújtanak. Ilyen ipari feladatok elvégzéséhez az RFID technológia már bizonyított, mint az Ipar 4.0 kiemelkedő Auto-ID technológiája, nagy mennyiségű információ érintkezés nélküli továbbításával, akár nagy távolságokon keresztül is, valamint egyszerű illeszthetőséggel magasabb szintű rendszerekhez a PLC-től az ERP-ig.

Az I/O modul jeleket képes gyűjteni az RFID olvasóktól, valamint más eszközöktől, például érzékelőktől.

A Turck teljes moduláris BL Ident RFID rendszere, ipari környezetre kifejlesztve (kattintson a nagyításért)

A nagyfrekvenciás (HF) technológia (13,56 MHz) a digitális gyártási folyamatok fontos mozgatórugója, és a mágneses rövid hatótávú  kommunikáción alapszik. Ha azonban nagyobb távolságokra, vagy 200-nál is több adathordozó tömeges leolvasásra van szükség, akkor a felhasználóknak UHF technológiát kell választaniuk (865 ... 928 MHz). A Turck moduláris RFID rendszere a BL ident lehetővé teszi az író/olvasó  fejek párhuzamos működtetését HF és UHF tartományban - és az IP67 védettségi osztálynak köszönhetően ez közvetlenül a helyszínen, a gépen vagy az üzemben is megvalósítható. Ez lehetővé teszi a következetesen decentralizált jelfeldolgozást a terepen.

A kommunikáció a logisztikai és gyártóüzemekben ma hierarchikusan strukturált szintekre oszlik. Az Ethernet interfésszel rendelkező RFID olvasók közvetlen információcserét hoznak létre  magasabb szintű rendszerekkel, mint például a PLC, SCADA, MES és ERP vagy felhő. Így az áruk mozgása valós időben követhető, az észlelt árukat adatbázishoz hasonlítják, vagy az automatikus számlák már létre vannak hozva a számviteli szoftverben.

Információk átvitele az UHF-tagekből a MES, ERP, PLC vagy felhőbe egy RFID olvasó/író fej segítségével.

Közvetlen kommunikáció magasabb szintű rendszerekkel: a Q300 író/olvasó fej számos platformot támogat (kattintson a nagyításért)

Az RFID interfész továbbítja az információkat az UHF olvasóktól az OPC UA-n keresztül az MES, az ERP, a PLC vagy a felhő számára.

Hozzáférés és adatcsere OPC UA felületen keresztül- egy nemzetközi és biztonságos kommunikációs standard (kattintson a nagyításért)

Az OPC UA platformfüggetlen kommunikációs szabvány egyszerűsíti az RFID megoldások integrálását a PLC, MES, ERP vagy felhő rendszerekbe. Az AutoID Companion Specifikációval az eszközök cseréje is lehetséges a különböző gyártók Auto-Ident rendszerei között. A Turck jelentős szerepet játszott a szabvány kidolgozásában  és saját RFID felülettel rendelkezik OPC UA szerverrel a portfóliójában. A biztonságos kommunikáció érdekében az interfész HF és UHF rendszerű  író/olvasó fejeket  kezel (akár vegyesen is).

Videó: Zökkenőmentes azonosítás a termelésben és az intralogisztikában

Nézze meg a videót, hogy megtudja miként optimalizálják a Turck RFID-megoldásai a teljes folyamatot - a beérkező áruktól a gyártáson keresztül a kimenő árukig.

Integrátorokkal és megfelelő köztes szoftverrel a kulcsrakész megoldásokért

Különösen az UHF projekteknél a rendszerintegrátorok szakértelme kifizetődik a vállalatok számára. Ezek a szakemberek nemcsak elsajátítják az író/olvasó fejek paraméterezését, például a más eszközökkel történő interferencia kizárását, hanem a köztes szoftver telepítését is vállalják. Az érintett rendszerek esetében valójában a köztes szoftver teszi az adathordozón található információkat felhasználhatóvá - szűrve és továbbítva vagy a szükséges módon megjelenítve.

Az ügyfél-szerver alkalmazások gyűjtik az adatokat az RFID eszközökről és feldolgozzák azokat vállalati vagy automatizálási szoftverekhez.

A termékektől az adatáramlásig: a Turck Vilant Solutions naprakész RFID megoldásai (kattintson a nagyításért)

2018 óta a Turck leányvállalata, a Turck Vilant Systems révén kínál teljeskörű, kulcsarakész RFID megoldásokat . Az RFID specialista 35 országban már több mint 1000 RFID rendszer telepítését hajtotta végre, valamint olvasórendszerekkel és belsőleg kifejlesztett köztes szoftverekkel, helyszíni szolgáltatásokkal növeli az ellátási lánc összes nyomonkövetési folyamatának hatékonyságát.

erhoehte_Maschinenverfuegarbkeit_280x160_2017.png

Még hatékonyabb folyamatok a gyártásban és a logisztikában

  • Az időigényes kézimunka lépéseinek minimalizálása - ezenkívül a készletkezelés egyszerűsítése
  • Az áruk folyamatos azonosítása és nyomonkövetése
  • Tömeges olvasás: több címke észlelése egyazon időben

Fejlettebb minőség-ellenőrzés

  • Kerülje el  a hibázás lehetőségét, például szerszámcsere vagy anyagbetöltés során
  • Teljes átláthatóság az ellátási láncban az áruk egyértelmű elosztásának köszönhetően
  • Szabotázs-védelem egyedi kódolással
028735-60_Effizientere-Produktion.jpg
effiziente_Prozesse_280x160_2017.png

Jövőbiztos befektetés nagy rugalmassággal

  • Bővíthető RFID rendszer, amely címkékből, író/olvasó fejekből, interfészekből, kábelezésből és terepibusz technológiából áll
  • Újraírható címkék a fenntartható használathoz
  • A HF és az UHF technológiák kombinációja a komplex vagy új követelményekhez

RFID termékek

Kövesse a linkeket a termék-adatbázisunkhoz és keresse meg az Ön RFID-megoldásához leginkább megfelelő terméket.

RFID író/olvasó fejek (HF)

Felhasználói előny: Téglatest alakú és hengeres kivitel (M18, M30) a nagy alkalmazkodóképesség érdekében, eszköztartomány az Ex-terület vagy az élelmiszeripar számára (nagy nyomáson mosható, IP69K), valamint sorba fűzve működtethető változatok (HF busz üzemmód).


RFID read/write Heads (UHF)

User benefit: Read/write ranges of several meters, optimum integration into applications, and rugged design (IP67) for challenging industrial conditions 


Q300 – RFID UHF olvasók Ethernettel

Felhasználói előny: Egyszerűsített telepítés és nagy rugalmasság -  külső antennák közvetlen csatlakoztatása, az antenna polarizációja választható, akár 2W kimeneti teljesítmény és "Power over Ethernet" működés.


RFID Interfészek (HF/UHF)

Felhasználói előny: A HF és az UHF író/olvasó fejek vegyes működtetése teljesen zárt kiszerelésekben (IP67 / IP69K) vagy a BL67 (IP67) vagy BL20 (IP20) moduláris rendszerekben való használat.


RFID címkék (HF)

Felhasználói előny: Az adathordozók teljes termékskálája minden alkalmazáshoz - akár magas hőmérsékleti viszonyok között, robbanásveszélyes  területeken  vagy fémbe építve


RFID Tags (UHF)

Felhasználói előny: Karbantartás nélküli UHF-címkék (adathordozók) széles választéka magasabb olvasási tartományú vagy tömeges olvasási alkalmazásokhoz


RFID Kéziolvasók (HF/UHF)

Felhasználói előny: vonalkód és RFID technológia egyetlen eszközben integrálva, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ne csak RFID-címkéket olvassanak vagy írjanak, hanem az optikai vonalkódokat vagy adatmátrix-kódokat is beolvassák


RFID biztonsági kapcsolók

Felhasználói előny: Az ajtók, burkolatok és más mozgó mechanikus védőelemek megbízható felügyelete az elcsúsztatható, érintkezés nélküli biztonsági érzékelők hamisításbiztos rendszerével


Select Country

Turck worldwide