Előnyök

Modularizáció, mint a fejlődés motorja

Logikus tény, hogy a modularizáció a gépgyártásban is elfogadásra lel. Más iparágak már meglépték a kézműves előállítástól a sorozatgyártáshoz vezető fejlődést. Ha sorozatgyártásban készülnek a termékek, a méretgazdaságossággal fokozódik a hatékonyság. A monoton folyamatok automatizálásával a munkatársak kapacitása felszabadul, melyet kreatív, nagyobb hozzáadott értéket képviselő tevékenységekre fordíthatnak. A modularizáció az innováció motorjaként jelenleg a gépgyártást és a gyárépítést is hajtja.

Gyors piacra kerülés

A moduláris gépek az ipari vállalatokkal szemben manapság felmerülő követelmények nagy részét teljesítik.
Képesek::

  • megkönnyíteni a rendelési folyamatot
  • lerövidíteni a kiszállítási időt
  • növelni az ügyfél és a gyártó rugalmasságát, ha gépek bővítéséről vagy áthelyezéséről van szód

Decentralizált automatizálás a Turcktól

Az előnyök áttekintése:

Browser window displays a flow diagram with a tree structure

Az ARGEE programozási környezete két komplexitási szintet kínál. Az itt látható folyamatszerkesztő egyszerű. A logikai funkciók folyamatábra és legördülő mezők segítségével programozhatók.

ARGEE terepi logikai vezérlés

A Turck FLC-technológiája áthelyezi a logikát a terepre. Az ARGEE webalapú programozási felülete a logikai funkciókat multiprotokollos Ethernet-platformok segítségével juttatja el a Turck I/O-blokkmoduljaiba. Ami annyit tesz, hogy intelligens terepi logikai vezérlőket (FLC) hozunk létre I/O-modulokból..

Tudj meg többet a terepi logikai vezérlőkről szóló technológiai oldalon Technology Page Field Logic Controller

Csökkenő gépköltségek

A gép költségeinek csökkentése nem csupán a megfelelő alkatrészek kiválasztásában áll. Az egyszerű integrálhatóság a siker kulcsa. Egy kapcsolószekrény nélküli gép telepítése időt, pénzt és helyet takarít meg. Ha a Turck intelligens eszközeivel, szabványosított módon automatizálod a gépedet, azzal nem csak a hibaforrások számát csökkented, hanem a dokumentációs ráfordításokat is, miközben a modulok újrahasználhatósága nő.

Az Ethernet rugalmas kihasználása

A Turck multiprotokollos Ethernet-technológiájának köszönhetően, az I/O-modulok PROFINET, Ethernet/IP és Modbus TCP protokoll szerint is használhatók. A modulok már a bootolás során automatikusan felismerik a buszprotokollt felhasználói beavatkozás nélkül.

Biztonsági applikációk könnyű tervezhetősége

A központi, Ethernet-alapú biztonsági PLC-k által vezérelt biztonsági funkciók megnehezítik a moduláris építkezést. A központilag vezérelt biztonsági alkalmazások nagy gépeknél hosszú ciklusidőt eredményezhetnek, ami nagy védőtávolságot követel a veszélyforrás és az érzékelő között. A decentralizált biztonsági vezérlések felgyorsítják a biztonsági funkciókat és rövidebb távolságokat tesznek lehetővé. A decentralizált biztonsági megoldások a költségeket is csökkenthetik.

Icons for safety functions, connected to safety I/O modules

Decentralized safety modules that control safety applications avoid long cycle times, which makes the design process easier

Webszerveres támogatás

Az integrált webszerverek egyszerűsítik az üzembehelyezést és diagnosztikát. Egyben át tudod tekinteni a fontos adatokat, mint a modultípus, firmware, IP-cím vagy PROFINET-cím. A diagnosztikai információ egyszerű szöveges formában jelenik meg a webszerveren.

Könnyű hálózatépítés

A CODESYS-be integrált globális hálózati változók révén könnyedén hálózatba szervezhető több I/O-állomás. Ily módon a különböző rendszerek gyorsan és könnyedén összekapcsolhatók. A szabványos adatátviteli protokollok lehetővé teszik az adatcserét mindkét irányban.

Gyors programozás

A gyors CODESYS-integrációt biztosítandó a Turck támogatási csomagokat kínál, melyek a célrendszerhez való drivereket tartalmaznak. Az I/O-modulok egyszerűen behelyezhetők a konfigurációba drag-and-drop módszerrel. Továbbá diagnosztikai és üzembehelyezési funkciók, valamint funkcióblokkok is segítik a felhasználót.

Select Country

Turck worldwide

to top