Előnyök

Felhő piktogramja egy védőpajzsban

Adatok előfeldolgozása a biztonságos felhőalapú alkalmazásokhoz

A Codesys programban nemcsak a vezérlési feladatait tudja elvégezni, hanem az adatok előfeldolgozását és szűrését is. Ez hatékonyan redukálja a felhőbe érkező adatfolyamot, ami a sávszélességre gyakorolt pozitív hatások mellett biztonsági előnyt is kínál. Az érzékeny adatok OT hálózaton tartása csökkenti a hackelés és az adatlopás kockázatát.

Világszerte használható és rugalmas a multiprotokoll vezérlőprogramokban

A Codesysnek köszönhetően a globális használatra szánt PLC programok multiprotokoll vezérlőkkel és I/O modulokkal fejleszthetők. Használjon vezérlőprogramokat különböző rendszereken, a használt Ethernet protokolltól függetlenül.

Piktogram a földgömből ellenőrzéssel
Alt tag: Piktogram két ellentétes nyíllal egy téglalapban

A Codesys vezérli a hálózati csatolókat

Minden bizonnyal igazolható az ipari automatizálás számos protokollja és hálózati típusa, amelyek mindegyikének megvannak a maga erősségei. A CAN-t például gyakran használják a legalacsonyabb automatizálási szinten, a fenti szintet PROFINET-tel és hasonló protokollokkal kötik össze. Az OT és IT közötti kommunikáció egyre inkább OPC UA-n keresztül valósul meg. A Codesys segítségével ezek a protokollok és szintek egyetlen vezérlőprogramban leképezhetők. Erre a célra az IP67 PLC TBEN-L-PLC működtethető master-ként az egyik hálózatban és slave-ként egy másik hálózatban, azonos vagy akár másik Ethernet protokollal.

Költségsemleges vezérlő szoftver licencköltségek nélkül

Az alternatív PLC programozási környezetektől eltérően a Codesys a hardver komponenshez kapcsolódóan rendelkezik licencköltségekkel. Ez azt jelenti, hogy a programozó szoftver további frissítései vagy telepítései nem jelentenek további költségeket.

Piktogram egy nyitott kezében bankjegyek
A hálózati struktúrát tartó nyitott kéz piktogramja

Target vagy Web Visu: Vezérlés és megjelenítés egy platformon

A Codesys vizualizációs szolgáltatással programozhat megjelenítéseket és felhasználói felületeket különböző eszközökre. Ezek megjeleníthetők a HMI vezérlőin, például a Turck TX700-on és TX500-on, vagy webböngészőben webes megjelenítésként. A vezérlő alkalmazás és a megjelenítés ugyanazon eszközben történő programozása kiküszöböli a bonyolult interfész programozást.

A szoftver biztosít egy Codesys illesztőprogramot a Codesys vezérlőkhöz való csatlakoztatáshoz. Ezenkívül a TX Visu Pro képes párhuzamosan kommunikálni akár nyolc azonos vagy különböző vezérlővel. Többek között a következő vezérlőgyártók HMI protokolljai támogatottak:

  • Siemens 
  • Phoenix Contact
  • Allen-Bradley
  • Beckhoff

Codesys (V2, V3): 

  • Mitsubishi
  • Omron
  • Modbus (TCP, RTU)
  • CANopen
  • OPC UA (Server, Client)
  • MQTT

Az olyan speciális funkciók, mint a gesztusvezérlés, az ütemező, a Java szkriptek, az IP-kamerák, az e-mailek vagy az ellenőrzési nyomvonalak gyorsan és intuitív módon hozhatók létre.

A TX VisuPro licencmentes és ingyenesen letölthető a Turck webhelyéről. Az integrált szimulációs módnak köszönhetően a vizualizáció készítése és tesztelése a rendelkezésre álló hardver nélkül is lehetséges.

Select Country

Turck worldwide

to top