IIoT kompatibilis: enkóderek IO-Link kompatibilitással a Turck teljes forgójeladó-portfóliójánál- az Efficiency Line, Industrial Line és Premium Line tagjainál.

Gyors enkóderek COM3 IO-Link interfésszel

A Turck új enkóderei intelligens adatokkal és 230,4 kbit/s átviteli sebességgel támogatják az IIoT megoldásokat

A Turck kibővítette enkóder portfólióját az IO-link kompatibilis Efficiency és Industrial Line családokkal. Ezáltal már nem csak a kontaktusmentes QR24 Premium Line rendelkezik IO-link interfésszel. Az új enkóderek a COM3 által a leggyorsabb IO-link interfésszel rendelkeznek a piacon 230,4 kbit/s átviteli sebességükkel, számottevően javítva a vezérlő rendszerek hatékonyságát. Ezenkívül az enkóderek integrált hőmérsékletérzékelővel is rendelkeznek valamint igény esetén preprocesszált pozíció-adatokat küldenek az IO-link masternek. Ezekkel az intelligens adatokkal támogatást nyújtanak az olyan IIoT megoldásoknak, mint prediktív karbantartás.

Előnyök

 • Magas rendelkezésreállás: extrém robusztus és karbantartás-mentes kivitel a kettős csapágyazásnak és energiahasznosításnak köszönhetően
 • Továbbfejlesztett vezérlési hatékonyság: A 230,4 kbit/s átviteli sebesség nagy adatmennyiségek kezelését teszi lehetővé
 • Maximális rugalmasság: számos eszközválasztási lehetőség az Efficiency Line-tól a Premium Line-ig bezárólag 
 • Gyors üzembehelyezés: az adattárolási képesség lehetővé teszi az új eszköz automatikus felparaméterezését csere esetén 

2021.04.20.

Folyamatos működés rendszeres karbantartás nélkül

A kettős csapágyazás kiemelkedően robusztussá teszi az enkódereinket a vibrációk ellen és a tengelyre való nemkívánatos hatásra. Az energiahasznosításos technológia által folyamatos működés garantálható karbantartási igény nélkül , hiszen az új IO-Link-es többfordulatú enkóderek tápfeszültség nélkül is mérik a fordulatok számát – járulékos elem vagy mechanikus áttétek nélkül. Ezáltal feleslegessé válik az elemcsere és rendszeres karbantartás .

Automatikus felparaméterezés eszközcsere esetén

Az enkóderek egyszerű és univerzális adatfeldolgozást tesznek lehetővé az IO-Link SSP (Smart Sensor Profile) által, amely gyártófüggetlenül definiálja az IO-Link adatok egységes és univerzális szemantikáját. Az IO-Link enkóderek adattárolási funkciója lehetővé teszi a hibás eszközök azonnali cseréjét, hiszen az IO-Link master már tartalmazza az összes szükséges paramétert az új eszköz számára.

A szenzortól a felhőig

Az új enkóderek bizonyítják a Turck azon állítását, hogy az IO-Link eszközök és masterek teljeskörű szállítója legyen. Ezáltal a Turck teljeskörű IIoT megoldásokat kínál a szenzortól a felhőig – és vissza.


IPARÁGAK

 • Logisztika
 • Csomagolóipar
 • Egyéb iparágak amelyekben költségvezérelt digitalizáció folyik

FŐBB PARAMÉTEREK

 • IO-Link 1.1
 • Átviteli sebesség 230,4 kbit/s (COM3)
 • Kettős csapágyazás
 • Energiahasznosítási technológia (többfordulatú enkóderek esetén)
 • Adattárolási funkció

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM

Áttekintés: Az alkalmazásnak megfelelő enkóder kiválasztása

Kiválasztási segédletünk az alkalmazásának legmegfelelőbb eszköz megtalálásában nyújt segítséget.


Műszaki oldal: Azoknak akik többet akarnak tudni

IO-Link műszaki háttérinformációk.


Szórólap: Enkóder-Forgómozgás vagy szögelfordulás mérése

Ismerd meg a Turck gazdag enkóder-portfólióját!


TERMÉKADAT

Részletes információk az IO-Link-es enkóderekről

Tanúsítványok, adatlapok, műszaki specifikációk, útmutatók, jóváhagyási igazolások, CAD adatok stb.


Select Country

Turck worldwide

to top