a PS+ nyomásérzékelők a Turck új folyamatindikátor családjának elsőként bevezetett tagjai.

PS+ nyomásérzékelők kapacitív érintőfelülettel

10/19 – A Turck robusztus PS+ családja a folyamatindikátor érzékelők technológiájának teljesen megújult generációját képviseli.

Mülheim, 2019. március 19.

A hannoveri világkiállítás idején a Turck piacra dobja az új PS+ nyomásérzékelő családját. Ezek a robusztus érzékelők első képviselői a teljesen megújult folyamatindikátor érzékelőknek, amelyek intuitív vezérlőfelülettel rendelkező mérőeszközök.

A PS+ nyomásérzékelők kezelése meglehetősen egyszerű. Felerősítése akár a szenzortest 340°-os elfordításával is lehetséges. Az elektromos bekötés után az érzékelő automatikusan felismeri azt, hogy a vezérlő pnp vagy npn diszkrét - illetve  áram, vagy feszültség analóg bemenettel rendelkezik-e. IO-Link rendszerekben is használható kompatibilitási üzemmód. A kapacitív érintőfelülettel ellátott operátor-interfész és kétszínű kijelző segítségével  a beállítás könnyen elvégezhető: Turck vagy VDMA protokollok alapján, továbbá véletlenszerű vezérlést megakadályozó reteszfunkció is rendelkezésre áll.

A légmentesen lezárt vezérlőfelület megemelt védelmet nyújt szennyeződések és folyadékok ellen, védelmi foka megfelel az ISO szabvány szerinti  IP6K7K, IP6K7 és  IP6K9K osztályoknak. A PS+ család max. 600 bar-os mérési tartományú, kerámia (PS310) illetve fém (PS510) alapú mérőcellával rendelkezik.A későbbi típusok a névleges nyomás 7X túlnyomásának is ellenálló eszközök lesznek. Az érzékelők igény szerint túlnyomáscsökkentővel is elláthatóak.

A közeljövőben a Turck kiegészíti folyamatindikátor családját hőmérséklet- és árammérő eszközökkel is. Szerkezetileg hasonló platformon, megjelenésében és vezérlésében a PS+ nyomásérzékelőkkel megegyező kialakításban.

Select Country

Turck worldwide