Az FS+ áramlásérzékelő ötvözi a díjnyertes formatervezést az ipari robusztussággal

KOMPAKT ÁRAMLÁSÉRZÉKELŐ IO-LINK KOMPATIBILITÁSSAL

22/19 – A Turck bemutatja robusztus FS+ érzékelőjét áramlás- és hőmérsékletmonitorozás céljára

Mülheim, December 5, 2019

Az idei SPS nemzetközi kiállításon (Nürnbergben) a Turck bemutatta az FS+ áramlásérzékelőjét  – egy újabb terméket a folyamatindikátor családjából. A robusztus érzékelő nemesacél házban gyártódik, egy darabból álló és áttetsző előlappal, kopásmentes érintőfelülettel (hasonlóan az okos telefonékhoz) rendelkezik.

Az áramláson kívül az FS+ folyamatosan méri az áramló közeg hőmérsékletét is. A szenzorfej irányítottsága a csőben nem lényeges szempont. A kétszínű 11 szegmenses LED kijelző-sor információt szolgáltat az áramlási vagy hőmérsékleti adatokról. Az optimális láthatóság érdekében installáció után is lehetőség van a szenzorház és a kijelző 340°-os elfordítására.

A gyors üzembehelyezéshez az FS+ automatikus pnp/npn detektálást végez. A Quick Teach funkció segítségével pár másodperc alatt kapcsolási küszöbértéket programozhatunk be. A Delta Flow monitorozási funkció csak akkor engedélyez bármilyen tanítási funkciót, ha az áramlás konstans, kiküszöbölve ezzel bármilyen hibaforrást az eszköz élesztésekor. A robusztus anyagok, varrat nélküli tömítési koncepció alapján a készülékek védelmi fokozata IP6K6K, IP6K7 és IP6K9K. Ez lehetővé teszi az FS+ használatát extrém körülmények között, megbízhatóan felügyelheti például a hűtőköröket vagy tisztítási folyamatokat.

Az  FS+ áramlásérzékelő a Turck új folyamatindikátor-család platformjára épül és követi a moduláris, szabadon konfigurálható mechanikai koncepciót. Ennek a generációnak az  első tagja – a PS+ nyomásérzékelő család, amely megjelenésekor elnyerte a IF Design Award díjat – már március óta elérhető. A jövőben egyéb kompakt érzékelők: hőmérséklet- és szintérzékelők egészítik ki folyamtindikátor platformunkat.

Select Country

Turck worldwide