Your Global Automation Partner

EGYSZERŰ A VÁLASZTÁS: A MEGFELELŐ FORGÓJELADÓ A TE ALKALMAZÁSODHOZ

A gazdaságos sorozattól az érintésmentesen érzékelő prémium forgójeladókig

Tudj meg többet!

Forgójeladó-portfólió számos ipari alkalmazáshoz

Megbízható sebességfigyelés vagy pozíció-, forgásirány- és forgásszög-felismerés — a forgójeladók ipari méréstechnikai feladatok során hasznos eszköznek bizonyulnak. A Turck széleskörű termékkínálatában a felhasználók éppúgy megtalálják a csőtengelyes, mint a tengelyes eszközöket, valamint a teljesen érintés- és kopásmentes modelleket is. A Turck segít kiválasztani az ideális érzékelőt, akár gazdaságos jeladóra van szükséged normál alkalmazáshoz, akár IP67/IP69K védettségi osztályba tartozó prémium jeladóra zord környezetben történő felhasználásra.

Érintésmentes forgójeladók

Az induktív mérési elvnek köszönhetően a Turck érintésmentes forgójeladói kopás- és zavarvédettek, mivel nincs mechanikus összeköttetés az érzékelő és a tengelyen lévő pozicionáló elem között. Az IP67/IP69K védelem és a (max. 4 mm) tengelyeltolódással szembeni tűrési képesség révén ezek a forgójeladók akár a legbonyolultabb beépítési körülmények között is bevethetők.

Csőtengelyes forgójeladók

A csőtengelyes  forgójeladók kényelmesen nyomatékrúdra szerelhetők, ezáltal ideális választás dinamikus applikációkhoz. A Turck érintésmentes és hagyományos technológiával is kínál csőtengelyes forgójeladókat. Az eszközök 24-100 mm-es átmérőben kaphatók, inkrementális, egyfordulatú  vagy többfordulatú  kimeneti típusban.

Tengelyes forgójeladók

A gumiharangos csatlakozóval szerelhető  tengelyes forgójeladók kevésbé érzékenyek a rázkódásra vagy ütődésre. Az alkalmazásod igényeihez mérten a Turcknál találsz magas védettségi osztályú (IP69-ig) vagy duplacsapágyas technológiával kialakított eszközöket. A  tengelyes forgójeladók mérőkerekes applikációkban is megbízható megoldást jelentenek.

Minden, amit a forgójeladókról tudnod kell...

A kimenet típusa és a keretméret, valamint a tengelytípus és a tengelyátmérő kulcsfontosságú kritériumok, ha a megfelelő forgójeladó kiválasztásáról van szó.

A kimenet típusa

Inkrementális, egyfordulatú vagy többfordulatú

Inkrementális, egyfordulatú vagy többfordulatú

A forgójeladó típusát az érzékelőtől elvárt információ alapján válaszd ki.

  • Az inkrementális jeladók a szögváltozást az aktuális pozíciótól függetlenül rögzítik lehetővé téve az olyan értékek kiszámítást, mint a relatív szöghelyzet, a sebesség vagy a forgásirány.
  • Az egyfordulatú jeladók a tengely aktuális pozíciójáról szolgáltatnak információt. A forgójeladó egy 360°-os fordulaton belül képes abszolút értéket generálni.
  • Ha a tengelyfordulatok számát is rögzíteni kell, akkor a többfordulatú forgójeladó lesz a jó választás. Ez az eszköz egy érzékelési tartományon belül akár több teljes fordulatot is magában foglaló abszolút értéket képes adni.

Tengelytípus

Tengely vagy Csőtengely

Tengely vagy Csőtengely

Az, hogy üreges vagy tömör tengelyre lesz szükséged, az alkalmazásodban használt tengely típusától függ. A csőtengelyes  forgójeladók általában könnyen lehet szerelni, míg a  tengelyesek akkor bizonyulnak jobb megoldásnak, ha folyamatos rázkódásnak, ütődésnek vannak kitéve.

  • Ha  tengelyes forgójeladót használunk, akkor a bejövő tengely jellemzően gumiharanggal csatlakozik a jeladóhoz. Ezzel az alkatrésszel áthidalható minden lehetséges hibás illesztés a tengely és a forgójeladó között.
  • Ha csőtengelyes forgójeladót használunk, akkor szorítógyűrű tartja a helyén a bejövő tengelyt ezzel összekapcsolva a tengelyt és a jeladót. A csőtengely kialakítható vakfuratként vagy hagyományos üreges tengelyként is.

Tengelyátmérő

Pontos illeszkedés

Pontos illeszkedés

A Turck csőtengelyes  és  tengelyes forgójeladói 6 és 42 mm között különböző tengelyátmérővel elérhetők.  Ez a széles körű választék biztosítja, hogy a bejövő tengely pontosan illeszkedjen. 

A Turck érintésmentes termékcsaládja rendkívül rugalmas, számos tengelyátmérőt képes lefedni a speciális kialakítás és a különböző adapterek révén.

Gyártási méret

A megfelelő külső átmérő

A megfelelő külső átmérő

A forgójeladó külső átmérőjét általában a „gyártási méret” adja meg, például: Ø 58 milliméter. Az alkalmazásod igényei fogják meghatározni a forgójeladó megfelelő keretméretét.

Egyedi alkatrészek

A négy alapkritérium mellett a Turck termékadatbázis számos más tulajdonságba is betekintést nyújt. Szűrd le a termékkínálatot az egyedi igényeidnek megfelelően, hogy gyorsan és könnyedén megtaláld a te alkalmazásodhoz kellő forgójeladót.

A videóban: A forgójeladók megkönnyítik a teljesen automatizáltan zajló végcsomagolási folyamatokat

A Turck forgójeladói különösen hasznosak az automata csomagolórendszerekben, ahol elhelyezhetők a robotkarokon, görgős pályán vagy a ragasztószalag letekercselőn. A videó bemutatja az egyedi jeladóváltozatok kínálta speciális előnyöket.

Érintésmentes szögfelismerés

Köszönj el a végálláskapcsolóktól: A Laempe Mössner Sinto GmbH a Turck QR24-IOL forgójeladóját használja a dinamikus lengőmozgások felismerésére a maglövő gépein. Az IO-Link leegyszerűsíti a telepítést és a bekötést.

Tudj meg többet!

Kérdezd a szakértőinket!

Ha kérdésed van az intralogisztikai megoldásokkal vagy egy speciális eszközzel kapcsolatban, csak töltsd ki a kapcsolatfelvételi űrlapot. Szakértőink örömmel segítenek neked.

Christian Voß

Director Product Management Linear/Rotary Position Sensors

Please select a salutation

Kérjük, adja meg keresztnevét

Kérjük, adja meg vezetéknevét

Kérjük, adja meg a nevét cégének

Kérjük, adja meg a várost

Kérjük, adja meg az országot

Kérjük, adja meg az e-mail címét

Kérjük, adja meg telefonszámát

Kérjük, olvassa el az adatvédelmi szabályzatot, és fogadja el azt.

* kötelező

#DigitalInnovationPark

A Digital Innovation Park rendszeres frissítései között olyan fontos témákat találunk, mint az ipari folyamatok digitális tervezése, az alkalmazások decentralizált vezérlése és az, hogyan tegyük a lényeges adatokat használhatóvá.

Fedezd fel a Turck legújabb, az Ipar 4.0 és az IIoT számára fejlesztett innovációit!

to top